Kepala bayi besar

Siapa ada pengalaman kepala bayi besar bbrp minggu dibandingkan dgn bahagian lain yg berkembang ikut saiz biasa?

4 Balas

sy xd pengalamn . tpi adk sy ad pengalamn . ank dy kepala mmg besa d bnding bdn dy . tpi ok je doc kata normal . tpi klau kepala tu mcm over besa tpi bdn tu trlalu kecil mingkin tdk normal . bole rujuk pakar sis .

salam puan.sy baru 16w5d time scan minggu lepas.doc ada jugak ckp,saiz kpla bayi sy sedikit besar.huhu.risau jugak.20minggu baru nak buat detail scan.huhu

Bila bersalin... kepala dgn badan jd normal x sis? sbb sy alami bnda yg sama

Doktor yang bgtau sis masa sis buat scan kah

5y ago

Harap2 semua nya elok2 ya sis. Doa byk, jgn stress ya. Tp 35weeks dan 32 weeks tu tak jauh beza sgt kan.