GDM on D/C

Siapa ada pengalaman kena GDM masa mengandung. Brp week dah masa kena GDM tu dan korang atasi benda ni mcm ni? Yuyu 27 week baru detect GDM. Berat naik 5kg in 1 month. Tq yang sudi share pengalaman ?

1 Balas

detect gdm on dc masa awal trimester lg. week 10 kalu x silap. makan mcm biasa je sis. cuma kurangkan portion dan kurangkan mkn manis. sy amalkan minum air barli, epal hijau dan bendi utk kurangkan gula dlm darah. bsp pun cantik je dapatnya. bersalin masa 39 weeks 4 days. mujur x smpai 40 weeks, takut induce. huhu.

5y ago

Minum jus epal hijau ke?