20 minggu

Siapa ada pengalaman ikut tarikh dah 20week tp scan baru 18week ? Sbb baby kecik atau apa ? Doktor ckp masih bole terima klau 2minggu lewat, cuma nk tau je sbb knp #ingintahu #pleasehelp

9 Balas

Saya 🙋🏼‍♀️ tp sy masa 20w scan ok je, ttba bila scan balik msa 28w baby kecik plk, lari lbih kurg 3mggu jgk laa, trus kna refer pakar tp dh jmpa pakar dorg scan baby ok cuma mmg kecik, mgkin sbb hb low atau kturunan ke sbb sy pn jnis kecik orgnya😅 nnti 33w sy kna repeat scan kt pakar jgk tgk mcm mna, pakar ckp klau graf pmbesaran bby sntiasa mningkat takpe lg, dorg suh usahakan mkn byk ja laa n ubat jgn skip lgsg.. smoga dipermudahkn sgala urusan kita smua bakal2 ibu 🤩

Ada je cmtu.. mgkin size baby kecik dr size kandungan.. tp cubela mkn vitamin.. pastu mkn byk2.. mksd vitamin mknan2 yg berkhasiat untuk anak.. sy beza 1w gitu... tp atas2 bhgian.. mcm kepale kecik seminggu.. okey je.. bdan lebih seminggu gituu.. yg lain mcm normal ikut size kandungan.. berat normal ngan kandungan tu.. tp jaga mkn.. mkn2 jgk.. tp yg berkhasiat tu kene amik jgk.. ubat jgn tggl.. susu.. kurma..

mcm saya...scan pertama dh 8w6d..bila scan kedua ikut atas baby x nampak...sy req scan ikut bawah..alhamdulilah baby mbesar tapi turun plak minggunya jadi 6w6d😅...tapi alhamdulilah skg dh 7w3d next scan 9/5..doakan permudahkan segala urusan ya... penantian 15tahun firtsbaby

Scan cuma estimation saje. Plus minus dorang amik. So 2 minggu tu ok lagi. Tapi kalau terkurang atau lebih 3 minggu baru dorang akan concern lebih risau pembesaran baby dalam kandungan

Sama macam saya, 20 week tapi scan tulang peha ngan tengkorak 18 weeks.. tapi dr kata normal..

Berat badan sis ada naik 0.4kg setiap minggu? Tak pasti kalau sis kena makan lebih sikit.

sy dah 12w , ikutkn tarikh period sepatutnye dah 14w , lari sebab period sy x teratur

sy 20w 2 hari td pg scan doc ckp bby kcik🤣🤣 kena mkn ubt calcium

Masa scan awal2 mmg lari 2 minggu ke?

2y ago

I mean, sy tanya tt diatas 😅sbb dia kata lari 2 minggu kn..so was wondering if dari awal mmg lari. Some cases awl2 mmg lari sikit, tp bila kndungan mmbsr, akn follow ikut period (if regular cycle)