GDM..

Siapa ada GDM sewaktu hamil.. apa meals ibu2 makan.. dan betul ke stress boleh naikkn reading gula dlm bdn..

2 Balas

Sy ada GDM utk pregnancy kali ni😢.. Kne jmpa dokter pakar diet.. Dy dah bg menu utk mkn dr bgun tdo smpai mlm.. So sy follow je yg tu.. Klu sy x follow, bacaan gula tggi😂.. Yg bab stress tu x pasti la.. Sbb dokter ckp pemakanan jer yg brkaitan dgn kandungan gula dlm drah... Tp sbgai ibu mgandung, kita kne kawal jgak stress.. Klu blh elakkan.. N happy2 jer.. Nt baby pn happy jer😍

kalau sy stress je mesti cari coklat or aiskrim jdnya gula mesti naik. ehehe sy time prgnnt gdm on diet. jaga pemakanan ja ikut nasihat dietician insyaAllah bacaan bsp okay