GDM 7.0+ with second baby

Assalamualaikum nak tanya saya 1st time hamil GDM anak yg ke2. Buntu nak makan apa, saya betul-betul nak kawal gula dalam darah boleh ibu-ibu yg berpengalaman GDM bantu saya bagitahu diet pemakanan untuk GDM masa hamil ni atau apa yang ibu-ibu buat masa ada GDM ni? #gdmdietcontrol

3 Balas

Kurang kan carbo… Makan suku2 separuh. Tukar beras kepada brasmathi @ perang. Masak dan minuman guna gula stevia. Lepas makan jangan baring , buat exercise at least berjalan… Lebihkan sayur hijau. Ambil buah yg tak berapa manis…. Dinner awal at least sampai pukul 9 je… Jangan makan pulut. Sebelum makan minum segelas besar air masak supaya kita tak tambah nasi 😅

2y ago

ok baik tqsm ya 😊

Sama la saya 5.1 fasting dia kan kena 5.1 kebawah. Lepas 2 jam minum gula result ok sangat. Sebab result fasting macam tu terus detect gdm 🤣 dah la gdm, gbs pun ada.. haih enjoy jelah our pregnancy journey

2y ago

Allahu semoga kita dikurniakan kesihatan dan baby pun sihat selalu aamiin

Buat diet suku2 separuh. Boleh join group dlm fb sis. Rmai yg share menu best2 preggy pon ada yg buat

2y ago

ok baik tqsm 😊