GDM tinggi

Betul ke kalau makan makanan bergoreng bole menyebabkan gula dlm darah tinggi?#ingintahu #SeriusTanya

3 Balas

dari nasi atau mi yang dimakan berlebihan boleh buat gula tinggi.. makanan bergoreng buang kulit klau ayam.. tapi bagus lagi klau goreng sesuatu tu.. pakai minyak sikit je.. dh setengah masak.. masukkan dlm air fryer untuk matang . kalau saya.. banyakkan rebusan sayur.. klau goreng saya guna minyak sikit je.. pastu masukkan dlm air fryer.. nasi makan dua senduk rata je.. pastu tambah buah.. ok lh kenyang walaupun tak kenyang sgt.. sebab kna control berat badan juga

kena tengok juga apa jenis makanan yg digoreng. minyak bukan sejenis gula jadi kalau makanan yg digoreng bukan berasaskan dari karbohidrat tak menyebabkan gula naik

3w ago

oo mcm Tu tq ya sis...

Betul