Continue checkup swasta untuk baby newborn

Siapa ada experience lepas discharge taknak continue checkup kk berdekatan? Boleh share tak experience checkup klinik swasta lepas discharge hospital? Saya baru 7 hari melahirkan, tak pergi report kk lagi sbb mmg prefer continue swasta.

1 Balas

Sebelum ni sis bersalin swasta ke gov? Anak saya fully check up swasta sebab saya bersalin swasta tp lepas bersalin nurse kk visit rumah sampai 20d (swasta yg report kk) & saya check kuning anak kt kk. Sebelum bersalin nurse swasta tu tanya siap2 saya nk paed mana sebab mudah dorang terus buka buku baby & paed terus visit baby dlm ward right after bersalin. Kalau sis tak pernah ada urusan dgn kk, just terus walk in swasta & bgtau nak buka buku baby kt situ. Pilih paed yg berkenan di hati. Mcm saya sbb dah berurusan dgn kk awal2 so saya bgtau kk yg saya taknak buka buku baby kt kk, nk proceed swasta (columbia). First check up time baby 7d sbb doctor nk check luka bcg, tali pusat, jaundice etc. Second check up vaccine baby 2 bulan (dtap). If sis bersalin gov & fully check up kk time pregnant, kena bgtau nurse in charge yg nk cont swasta takut dia tertunggu sis pula

6d ago

Tang inform kk tu try sis call je. Just ckp nak check anak swasta. Sebab saya pun ada buka kad ambil pil perancang kt kk tp pastu saya tak ambil & call ckp nk beli luar je. Yg penting baby & mommy kena p check tau after seminggu tak kisah kk or swasta