Buka buku pink kk juga biarpun bersalin swasta

Assalam smua saya due nov nnt. Dah plan akan bersalin kat KPJ sabah sbab suami yg cadangkan. Skrng ni mmg menetap kat shah alam sbab suami orng sini. So sbabkan tak dpt pg checkup bulanan kat kpj , saya mmg buka buku pink klinik swasta and kk juga. Saya dah beli ticket flight balik bulan 9 ni untuk preparation branak and pantang situ. So kalau saya nak balik sabah kena continue ke checkup kk? Sbab saya akan trus checkup kat KPJ sabah tu trus smpai bersalin nnt. So persoalan adakah saya perlu continue checkup kk juga nnt?

2 Balas

Terpulang pada awak. Nak continue boleh, tak nak continue pun boleh. Kalau tak nak continue, sebelum awak balik Sabah awak tutup buku dulu dengan KKIA. Inform nurse.

1y ago

Ya, awak. Saya pun first pregnancy buka dua2. Hospital swasta dengan KKIA. Saya tutup buku KKIA masa 28 weeks. Jadi ada record untuk diorang remark. Yang penting kena inform.

boleh sbb 9 bulan tu dh 20weeks+ boleh sambung checkup kt kpj sabah/nk sambung checkup kk sabah pun boleh.

1y ago

sbb awak ada alasan nk pindah and bersalin sabah. dorang patutnya tkboleh marah 😂 sebenanye lg memudahkan kerja dia. sbb kurang 1 pt. nape la nk marah tu ish ishh