packing

Siap packing bj dl rini... 1hari de 2helai bju... Yg lain kemudian.... Da 30w 4d

packing
28 Balas

Wahh..dah siap packing. Biasanya baby lahir pakai baju hosp je nanti dah discaj baru boleh pakaikan baju yg kita pack. Sy sebelum ni pun buat cmtu gak pastu nurse kata tak yah bawak byk baju sb baby masa discaj je pakai. Hosp swasta sy tak pasti la tp hosp gov atau sub gov mmg guna mereka punya sndr😊

5y ago

Sama2 😊

banyaknya sis 😅 nak bersalin kat mana ni? pengalaman saya sendiri baju banyak2 bawa tak guna pun 😅 paling penting pampers dengan wet wipes je, waktu dekat LB pun hospital sediakan baju untuk baby, then bila baby saya ada kuning dia kena bogel je takleh pakai baju

4y ago

Mybe swasta ni

Hahaha....serius xperlu bwak semua. Xpakai pun nnti. Kalau bersalin normal, bby xde masalah sehari dh bleh balik. Kalo bby kena tahan, bby pkai pampers dgj bedung dr pihak hosp je sepanjang kena tahan. Balik nnti bru pkai baju.

5y ago

👍👍

Saya lpas bersalin bulan 2 aritu...masuk labor room bawak pampes baby je satu...misi pkaikan baby dgn baju hosptl....balik bru tukar baju yg kita bawa...klau duduk berhari x tau la plk...saya besalin tghri....mlm da balik....😊

X pyh bwk bju byk sis.sbb t x pkai pun.misi pas bsalin dy bg pkai bju sehelai je pastu t kita yg salin kan bju baby tu.bsalin biasa 1-2 hari dh bole blk dh sis.t ssh pulak suami nk angkut bwk blk.

Sama 30w4d tpi satu ape x buat.. baju sambut dea pon x sempat g cari sbb pkp.. td nurse bgtau get ready tanda besalin premm lagi kemungkinan besar ada.. pakai la baju abg2 ehhh.. gender pon xtau

4y ago

Sy pn pernh bsalin baby prem pd 32 mggu 2 arie. Skrg tgh pregnant 31 mggu 2 arie.. Bdebar jgk ney.. Hrp2 kali ney baby ckup bln lah.. Ms bsalin dlu 1/2 bln duduk ward utk naikkn berat baby.. 😃

Bestnya....saya pun dh 30 minggu....baju baru sampai ..x basuh lg....tu pun beli dlm shoppe...musim covid 19 x bolehla nk pi shopping brg baby....sedih sngt

Saya pun da msuk 30w... Tapi blom basuh lagi baju baby..boleh x nk tnya..plastik utk packing tu slalu ada jual kt mna ehh?? Xpenah nmpak plak😁

4y ago

daiso pun ada

Aah x perlu bwk byk pun . Bwk tisu bsh gn pempers . Bju awk masa nk blik dgn bju bby masa nk blik

Best nya ..banyak baju baby sis...saya ni beli pelan2 dulu..insyallah..bole jadi bukit