Pengalaman cek upt makin kabur

Siap ada pengalaman cek upt sebelum haid positive. Selepas tu cek mkin hari makin kabur. Adakah normal??

5 Balas

Pernah, 1st test just to confirm pregnant, and I was happy with the result. But silap I sbb nak tgu until week 6/7 to do anything, sbb I pernah miscarriage around that week. Then notice, discharge was turning yellowish as if I’m going to bleed. Tapi time tu masih tak bleeding la. Then I test upt again, and the test line dah pudar. Maybe awal lg, I pegi klinik scan apa semua still okay, doc ckp I was thinking too much and just bg ubat kencing kotor. Sbb katanya maybe sbb kencing kotor. Then that night mmg bleed, terus keluar ketul and I went to hospital, and it was a miscarriage again. I remember crying all night. Doctor pesan to take it seriously dan refer doktor awal2 next time tau pregnant. And two of my pregnancy, mmg test upt makin pudar once I notice I akan bleed. Bila bleed tu dah takde line dah. To say it’s chemical pregnancy , bila cek mmg betul2 kantung and janin.

Pnah sis, da dua kali..😅org kata chemical pregnancy.. atau hormon tak menentu, tp takpe sis, cuba lagi. Sy nak sgt juga tgk line pekat terang, mudah mudahan ade rezeki lg, da pnah miscarriage kandungan 2 bulan..

kemungkinan terjadi chemical pregnancy

penah. and gugur lepas tu..

awak dh berapa weeks skrg?