Susu Formula Untuk Anak

Si Manja anda mula minum susu formula pada usia berapa, Mummy? Ada yang masih menyusu badan sehingga anak 1 tahun? Anda memang terbaik! Untuk Mummy yang tidak boleh memberikan susu badan pada anak, tidak mengapa. Ada susu formula berkhasiat untuk anda berikan, boleh lihat di sini: https://my.theasianparent.com/susu-formula-langkah-1-terbaik

Susu Formula Untuk Anak
9 Balas

Anak saya sebulan, pernah try Similac lactose free sekali sbb prolonged jaundice. Mak suruh beli utk cepat surut sbb saya berdarah 0. Mls nk dgr leteran jd suami sy pun bli je. Try sekali tp 2 hari dia berak hijau gelap cair. Tercirit. Terus x bg dah dan continue BF

Anak saya start susu fm umur 6 bulan, but campur bf waktu malam. Sampai sekarang dah masuk 3y nak bf 😅 alhamdulillah sihat, jarang sangat dapat viral fever, kalau luka cepat je sembuh. Khasiat susu ibu 🤗

anak sya umur 1bulan lebih sa bgi susu formula sebab masa sya lahirkan dia sya teda susu badan alhamdulillah sekarang dah ada tapi tak bnyak terpaksa bagi susu formula jugak😅

anak first Sye susu formula Sye bagi umur 2 tahun 8 bulan.. sblum umur tu sepenuhnya susu badan , Alhamdulillah skrg nk masuk yg kedua dah 16 mggu 1 hari

ada tak mom kt sini mix susu badan dgn fm?boleh suggest x susu apa sbb anak first time nk bg fm sbb susu badan kurang🥲

5mo ago

Saya pun mix sbb susu xcukup.. bf 60% fm 40% since 3rd day... saya pakai s26 gold.enfalac anak saya cirit.. karihome baby saya chubby minum byk so badan cepat panas dalam naik ruam2... kene try2 jgak la yg mana ok... tapi s26 gold tinggi gula taw. Try bf as much as u can sbb baby dpt immunity dr susu ibu. Kalau balik dr klinik checkup mmg saya pulun bg bf sbb nk fight kuman2. Tp mummy kene eat all healthy and full nutrients la.. just make sure baby x nipple-confuse. Cari botol susu yg nipple lebih kurang mcm mummy.. saya pkai Nuk.

saya campur bf & FM baby lahir msk NICU. so susu badan tak byk... now baby 4bln n saya continue jer

👌🏻

2 tahun

👍