11 weeks 4 days

should be harini dah 11 weeks, last scan di swasta masa 7 weeks. dah ada baby and heart beat. khamis lepas pergi buat buku pink. scan di kk baby ukuran 7 weeks, no heart beat. ptg tu juga saya scan di swasta, baby takda dan baby ukuran 7 weeks. masih juga tiada heart beat dan doc swasta kata memang baby dah takda heart beat. lagi 2 weeks kena rujuk dia kk, untuk confirmation, tapi saya takda bleeding, takda cramp, memang dr awal mengandung takda alahan. doakan saya kuat untuk apa juga keputusan doc, doa kan juga saya moga ada rezeki anak untuk yang akan datang. ?

22 Balas

Same la mcm sy.. Septutnya dh 13 week tp jadi 7 week... Bby xmembesar... mule2 pun ade masalah dh.. Ikut tarikh last period septutnye 9 minggu.. Tp scan xde bby... Ade katung saje.. Scan lagi 2 minggu alhamdulillah naik jadi 8 minggu.. Ade bby ade heartbeat.. Lagi sekali scan appointment scan septutnye 10 minggu jadi 7 minggu... Xde heartbeat.. Time tu sy menngs terus depan dokter... Tp dokter ckp jgn slhkan diri sendiri.. Itu mmg akan jadi faktor dlm mengandung... Die pun serbe salah nk bg tau... Bukan sebb kurang makan ke diet ke.. Itu xde kene mengene dokter ckp... Sy xpuas hati sy g klinik swasta.. Keputusan tetap sama.. Tp puas ati sebb dokter tu explain kenape kandungan xmenjadi.. Terus refer hospital... Tguu lagi 2 minggu tp xtrun2 juga.. Xde trun drah pun.. Xde lasak pun.. Akhirnye 30.3.2020 sy masuk ubt 31.3.2020 sy kene dn c.. Sy belajar untuk redha.. Ini pengalaman pertama sy gugur.. Anak syurga.. Anak ke 2... Sy bg tau sebb pengalamn xsama lain2.sy hanya berkongsi rasa dalm ni.. Maaf jika taip pnjng lebau..

Mudah2an ade keajaiban utk sis.. untuk pengalaman sy gugur kali ke4, mase tu sy pregnant 11 weeks dan doktor scan kantung masih 7 weeks. Bermaksud baby tak membesar. mase sebelum scan excited nk tgk baby gerak2 kan, sekali scan dpt plak khabar yg tersangat2 menyedihkan.. tapi mase tu xde cramp, xde bleeding, xde spotting lgsung. Mmg nampak normal.. Doktor bagitau mmg kene DnC sbb kalau teruskan kantung dalam perut, takut risiko pade si ibu.. jadi sy redha je.. Allah lebih tau saat yg sesuai utk kite jd seorang ibu..

Saya pun ada pengalaman yg lbh kurg sama dl. Masa 8w scan xnampak just nmpk kantung. Bila minggu ke 11w scan dr. ckp xde heartbeat dan ukuran janin 8w. G hospital dktr sahkan mmg xde heartbeat. Saya pn xde bleeding xde tnda apa pun. Saya cuba buat utk dia jatuh sendiri. Tp last dh dkt 3 minggu terus buat d &c. Aku Sabar ye puan. InshaAllah ada rezeki lain nnt

Mcm sy sis...ptut dh 9w2d..tp scan bru 6w4d..xde heartbeat..mse frst time scan nmpk kntung jer..pas 11 ari scan lg ade nmpk dh janin.. Klmarin spotting.. Kna tnggu 2 mnggu lg gi scan crik heartbeat..law xde..kna cuci trus.. Sedeh sgtt...😥

Sy dari awal pregnant mmg xda alahan, xda spotting, sampailah skg smua tu xda. Mula2 tu x caya jga tgh preggy, tp g KK cek alhamdulillah dah 10week n baby dah nampak heartbeat. Smoga ada keajaiban utk sis. Teruskan berdoa ya sis 😢

sy pon sis... 11weeks..just kantung saje... doc suh repeat scan lgi 2 minggu.... tp kt scan kk tulis 7 weeks tu yg sy cmfius jgk... stkt ni sy xde blding.... moga baik baik saja utk siis... doakn sy jgk taw

Masih terlalu awal tu sis. Biasa 11 weeks ke atas baru kuat skit. No worries. Doa byk2 ye. Insyaallah ada rezeki u. Take care tauu. Jgn buat kerja berat2 or lasak2.

ya allah terkedu rase......sye skunk 7week ....sye xde alahan plik jgk....xpi ada lh pedih2 skit perot kjp2 dye dtg......biase ke tu ey......?

Kantung shj? Sama mcm sy bila kena scan harituu. Dktr sruh dtg after 2 weeks but sy blum pegi lg. Astagaa apa mksud tu?

Lepas x da heartbeat tu doktor ckp apa ? Baby jatuh sndiri atau cm mna ? Sy pun risau sbb x da alahan sama skali