Pemilihan susu yg trbaik utk ibu mengandung. Especially for mom with historical GDM.

Sharing session.. ? Actually its start today, when i go to check up for the 1st time. Nurse yg incharge case i for the rest journey of my pregnancy "misi aisyah" notice yg ada peningkatan berat badan baby i from 1st baby(2.87kg) to 2nd baby (3.61kg). Then she ask me.. Minum susu tak? I ckp. Of coz i minum. She asked again, susu apa? I ckp la susu anmum materna. Then her respond.. "no wonder la.. Sbb susu anmum sgt berlemak & high sugar".. Seyes arrr.. ? Dh 3rd pregnancy baru tahu. So, anmum mmg xsesuai utk i yg ada GDM history for both past pregnancies. Misi aisyah suggest.. Abbort Similac Mom.. bcoz dia rendah lemak & tiada gula tambahan. Mmg suitable for preggy mom utk elak diabetis time pregnant. Others susu yg baik utk pregnant mom: -Frisomum -Enfamama -Wildan Mama Premium -Anmum Materna -Nestle Mom & Me -Etc.. Byk lagi tau. Actually semua jenis susu pon bagus. Ikut pada kesesuaian diri sendiri. Apa yg penting, mesti consume milk everyday. No excuses mommies. #selfreminder?

2 Balas

Saya pon gdm waktu mengandung, and Dr suggestkan minum susu kotak dutch Lady yg low fat tu, sbb mula2 mengandung minum ammum juga