Hai semua, sy nk tanya ad x cara nk kurangkan alahan. Saya alahan teruk nk mkn pun x boleh🥲

10 Balas

mkn dlm portion yg sikit tpi kerap. mcm sy tk boleh telan nasi. so pelbagai kan.. mkn buah ka , mkn lauk saja ka. janji jgn perut kosong. tpi nasi sy ambil jgk walaupun shri skali tpi sikit. yg paling penting jgn stress .. enjoy ur journey okey🫶🏻❤️

Ambil sharklee produk byk membantu boleh menguramgkan alahan berbanding ubat klinik, hb low pun sy guna sharklee product alhamdulillah dlm 3 hr naik 8 point, sblm ni 3 bln ambik ubat klinik naik 1 point je. Nk cakap sharklee product mmg menjadi dgn izin Allah swt

5d ago

Sy ambik vitalize, vit c, b

sya p klinik swasta lpas tu bgitau alahan truk depa bgi ubt tahan muntah..bila sya mkn ubt than muntah tu bru la sya blh mkn..tpi bkn smua makanan sya blh mkn..skurang nya bila mkn sya x mntah..klau x mkn apa pon xblh..

3w ago

Btul2 sy pun mcm tu telan ubat bru blh mkn klu x mmg kluar hbs isi dlm perut nk telan pun sangkut dkt tekak je

normal sis alahan teruk. sy first trimester nasi pun tak boleh nak telan. sarankan makan buah-buahan. kalo sy time alahan teruk sy minum air kelapa. tapi ikut badan masing-masing la. banyakkan makan buah-buahan untuk alas perut

3w ago

Baik sis nnti sy cuba tp buah pun kdg sy tkleh nk telan🥲 dh try cuba mknan bnde lain susu pun klu minum kluar blik

jgn biar perut kosong , jgn mkn bila tgh lapar ... bila perut kosong tu jadi nk muntah .. air masak kne cukup .. minum susu bnyk2 bagi tenaga .. rasa xleh nk tahan amik la mentos ke , swinggum kunyah bagi hilang rasa nk muntah ..

3w ago

takpe takleh telan amik yg boleh telan je okay . at least ada benda berat selain nasi mcm mee ke roti ke tu atleast laaa .. kdg ngis nk mkn sbb susah nk telan paksaaaa diri utk anak . smoga kuat sis ... saya pun teruk alahan em 2 bulan xbole mkn nasi .. berat xyh ckp drop gila2 .. nurse risau gila emm tapi paksa paksa alhamdulillah trimester kedua dh okay

Xde cara..hanya diri awk sendiri je blh control…sy pn mcmtu dr awl pregnant smpai la beranak bru hlg alahan tu.sy pakej sekali angin,gastrik,pedih ulu hati…smpai trauma dh sy nk tambah ank.mmg jadi kain buruk selama pregnant

3w ago

Kuat okay demi baby dlm perut..kne paksa juga mkn.sy lbhkan mkn kurma utk bg tenaga..

pastikan perut tak kosong.. makan sedikit, tapi kerap.. jangan ambil yg berminyak.. minum air secukupnya..

sama sja pun sedang mengalami nak telan air pun susa.

Try & error sis. Sy dulu mcmtu jgk😩take care sis

3w ago

Dh try smua sis tetap sme🥲and tq

try pati delima gulsan,mmg elok utk kurg alahan

3w ago

Nnti sy try cari ye sis..tq atas prkgsian