Hai mummy2..sye nak tanya ad ke ibu2 mngndung yg ambil vaksin covid dkt cni?Blh ke ambil vaksin tu?

45 Balas

hi mummy,sye dah complete 2 dose. skrng mnggu 31. Alhamdulillah takde papa jd & saya rasa lebih selamat dri covid.ada kluar data ank dlm kndungan akn mndpt juga immune dri vksin. jd InsyaAllah selain jaga SOP, incase klau terkena covid, yg dah ada vaksin ni kurang nk ke stage 4/5 dimana itu stage critical covid. Mummy yg mnggu 14-33 dah bole ambil vksin.

3y ago

tula sye ad mslh jntung lju mse pregnant plus twin pregnancy... sye xbrani nk amik, skg alhamdulillah da slamt bslin.. mmg risau sbb sye xamik vaksin lg, alhamdulillah dprmudahkn sumenya..skg tgh tungu abis pntang bru blh amik vaksin sbb sye csec

sy masa amek first dose tkde effect pape tp lepas second dose tktahu tgh pregnant .. 2 hri lpstu perut kram cek rupanya positif tksmpai seminggu sy turun darah doc sahkan sy gugur .. tkpsti sbb vaksin ke ape sbb membe pun br 4 minggu preg lps amek vaksin trus gugur...

3y ago

alhamdulillah tahniah sis marlia..wahhh dpt twin baby lagi...seronoknyeeee...hehehe..bagus keputusan sis marlia tidak ambil vaksin skrg..sbb mmg ade byk kesan aide effectnye nnt..kalau tak kena dkt ibu..mgkin akn kena pd baby pulak..semoga sis dan baby sntiasa sihat slalu ye..jauh dr penyakit2 yg merbahaya..sis marlia bersalin di hospital mana ye

Alhamdulillah dh complete 2 dos bln 7 yg lps... Alhamdulillah xda apa2, cuma side effect tu ada la sikit mcm lenguh dan bengkak di tmpt cucuk... yg tu ja la.... Ikhtiar utk lindungi diri dan bby dr bhya pnyakit yg kita xnmpk ni... In Syaa' Allah xda apa pon...

sy 11 week dah complete 2 dos... 1 dos x sedar dah pregnant.. ingt nk tggu smp 14 minggu baru ambil dos ke2.. tp ade info baru pregnant mom boleh ambil vaksin sebelum 14minggu so sy proceed terus dos ke 2..walk in kat k. kesihatan..

saya mengandung 15 minggu dose pertama. nnti 11.09 dose yang kedua pulak. in shaa allah xde apa2. Kesan lepas kena cucuk tu normal lah tpi tak bahayakan baby saya.. Tu yg berani ambil lagi dose ke dua nnti 😍😍😍

sy dh complete 2 dose, alhamdulillah tak ada apa2, kdg2 environment luar yg buat mommy takut nk ambil vaksin walhal ibu mgndung yg brisiko tggi. sgt digalakkn ambil 😊

3y ago

tq sis tula, sye ad jntung lju mse pregnant aritu, skg alhamdulillah da slmat bslin baby twin girl😊

saya complete 2 dos..x tau pula preggy🤭..alhamdulillah dah scan minggu lepas kat swasta..baby baru 5 minggu..doa byk2 sama Allah..moga dipermudahkan segala urusan ya sis..inshaAllah...

3y ago

wah...tahniah sis...dpt twin girl..saya pun last scan detact 2 kantung baby🥰harap2 dapat baby twin boy...amiin inshaAllah....amiin yaa mujib...sis beranak normal kah czer....

I ambik first dose at 14 weeks. Alhamdulillah nothing was wrong. Hari pertama dan kedua lepas vaksin tu sakit tempat cucuk then I dah okay. Alhamdulillah Allah permudahkan semuanya

sy ambil di hospital ketika 37w5hr. Doctor yang advise di hospital utk ambil secepat mungkin jika berpeluang diberi vaksin. 2nd dose sy dpt 15hr lepas bersalin.

sy sempat 1 dos, bila utk dos ke 2 doctor minta postpone dlu, takut mudarat kat bby, masa 1st dose bby dh ad tp sbb tk check apa2 pon refer kt doctor, minta nasihat

3y ago

tnya doctor tu...minta nasihat, sama da bole teruskn amik dos kedua tak, mcm sy doctor tk benarkan... tapi ada setengah doctor bagi..