Susu badan berkurang anak baru berumur Sebulan 19 hari.. sedih x dpt bagi susu badan dekt anak

Share Tip Boleh

2 Balas

Sis kena jaga mindset yg susu akan sentiasa ada dan mencukupi utk anak. Jgn stress dan kena makan. Sy nasihat ni sbb sy pun first2 mcm sis jugak. Sedih sbb susu berkurang. Pastu sy ubah cari sy berfikir. Sy sentiasa cakap dekat anak susu sy cukup untuk dia. Makan kena jaga, jangan bagi perut kita lapar. Kena sentiasa makan dan banyakkan minum air. Rehat yg cukup, anak tidur sebaiknya kita ikut tidur sekali. Jgn biar diri penat

2y ago

Kalau kamu praktikkan mindset yg betul dan jangan stress inshaAllah menjadi. Utk pemakanan tu sy tak janji sbb bergantung pd badan masing2. Tapi sis boleh cuba.

jgn sedih kite kne pikir susu kite bnyk sebb klau kite stress susu akan berkurang...kene selalu Kasi baby menyusu nnti susu akan bertambah minum air masak bnyk2...kite kene selalu mkn..kite mkan bnyk lagi susu bnyk...kene pikir positif je....