Sape pernah naik flight early pregnancy?

Share sikit mommies yg ada pengalaman dan progress selepas naik flight? Ada efek ke?

8 Balas

saya pergi umrah masa trimester pertama, tak silap kandungan 9week kot..kat madinah hotel jauh jugak so mmg banyak jalan, kat mekah lagi la banyak jalan duk tawaf saie semua hehe, Alhamdulillah takda apa pun cumanya penat la bese la tu kan..n Alhamdulillah first trim takda morning sickness lgsung..msuk 4 bulan baru la muntah2 sikit hehe, skrg dh masuk 5 bulan Alhamdulillah.. owh cumanya doc ad pesan masa dalam flight jangan duduk je, kena jalan² gi toilet ke atau berdiri2 ke..sbb takut risiko darah beku.. tp saya tido je selama berjam² perjalanan hahaha

2y ago

Hahaha, flight lama mmg tidur je yg paling best. Alhamdulillah baby kuat 💪🏼💪🏼💕💕

saya dari 1st trimester naik flight..masa tu 8weeks..7weeks driving balik balik rumah dua jam perjalanan..pastu tu setiap bulan naik flight n ada satu masa selang seminggu naik flight..okey jak yg pntg kamu kena tau tahap kesihatan sendiri..if rasa sakit ka apa jgn la travel naik flight or driving better rehat rumah jak..tapi if okey boleh jak naik flight..

saya flight 9week...Alhamdulillah tiada apa2 semua dlm keadaan baik, cuma masa bnyak bejalan selama 2hari kaki jd bengkak tp lepas 2hari bengkak hilang

Sy masa 1st trimester naik flight ke sabah , pastu dpt floght transit .. mmg penat tp Alhamdulillah baby ok, cuma masa tu sy still on duphaston.

Saya naik flight waktu 12weeks. Alhamdulillah takda apa2 sis. Selalunya masuk 3rd trimester tak disarankan atau kalau boleh elak naik flight😊

xda sis biasa je tp mksure bfore fly cek dl kesihatan.. i dh fly during 15wks,28wks and soon 33 wks last bfre boleh fly back hometown

2y ago

🥰🥰 baby airplane ni.. i doakan baby keluar dengan sihat dan selamat 🤲🏼 tq ya share 💕💕

Sy srwak johor setiapbulan jugak balik kg 😂 Alhamdulillah so far tkde apa apa

2y ago

🥰 Alhamdulillh.. tq dear share 💕💕💕

2y ago

Tq dear, ada tgk jugak dlm article.. if ada yg nak share life experience pun di alu2kan expecially yg first trimester 🤗