Sex on 1st trimester

Sex on 1st trimester.. Selamat ke?

19 Balas

Depends kot..tp masa sy kguguran dlu..masa tggu nak check up dgn doc tu..sy ada dgr dia sound sorg sis tu..tnya "xkan xtaw awal2 x galakkan bsama suami..plg2 tgu 3 ke 5 bulan ke atas..kndungan dh kuat skit".sis tu kguguran jgk..tmpt tu xde pintu jd sy trdgr la..

Depend pd individu mcmne..ada tu ok .rahim dia ok ..jd xkn alami bleeding... Kdg2 jika jnis rahim yg lemah..dia akn mengalami bleeding lepas bersm dgn husben..pape pn depend..stiap org xsm keadaan bdn n rahim nye.. 😉✌

Why not? 🙂 sex is safe throughout all 9 months sis, including the first trimester. Unless your healthcare provider has told you not to have sex, theres no reason to avoid it.

doc tak melrang perhubgan sex,jika tidak mengalami apa2 mslah.. but jgn terlalu kasar waktu melakukannya.. sex bgus ketika hamil..untuk membuka luas rahim dan senang beranak

sy dah 13 week baru strt sex on.tu pon slow2.sbb time 3week pernh turun darah smpi msk hospitl.nasib xjadi ap2.tu la doktor just pesan buat sementra wtu jgn hubgn sex lagi.

Saya pernah terbaca komen2.. Ada yg tanya berkaitan ni jugak. Ada yg cakap takpe , tapiii jangan lasak, bergantung pada individu tu sendiri ☺️

Utk lebih selamat,tunggu 3 atau 5 bulan..pngalaman sya,on sex msa trimester 1..sya keguguran,pdahal tak ganas pun..

4y ago

entah la😅😆

Depend. Kalau yg ada masalah rahim lemah, pernah keguguran, mmg tak disarankan. Takut boleh akibat kan keguguran.

Boleh. Tapi tak boleh selalu2. Sbb kandungan fragile. Kalau nk kerap bersama tggu kandungan dh 3rd trimester.

sy pnh tpi bleeding..nseb xde pape..skrg da 8bln baru la bersama ..tu pun seram