Berpantang

setiap org lain2 pengalaman brpntg . ad yg brpntg dgn mak sndri . ad yg brpntg dgn mak mertua . ad yg brpntg dekt runh sndri tpi ad tukg urus kn jnji laki brduit . ad yg brpntg kt hos . ad yg lngsg xdpt brpntg . ap ap pon kita sntiase kuat demi ank2 trsyg . wlau pon pent trtekan pon still xfikir kn dri yg msih sakit kt kwsan dlmn n luka2 tu . ye xmudh sbenr ny brpntang ni . beli la 1set brg brpntg pon klau xd yg tolg kita brg tu semua pon xsempt dh nk pkai . sempt cuit sikit2 je . yg lain da mcm stok je . still ambek yg pozitif . bila tngok org lebih teruk dugaan dorg tpi still riak wajah dgn senyuman sy mrase kn brsyuko ny pd Allah . wlau pon ank sakit tpi xla seteruk org tu . wlau pon pntg sndri mcm xpntg pon ttp mrase brsyuko sbb suami still ad dn mau beli mknn yg sehat2 tok kita . dy sebok pon . tukg urt xbalik2 lg pon dri batam . sy sedar sy xsesusah org lain . suami msih jaga sy dn ank2 dgn baik wlau pon xsemua bnd dy reti . tpi dy cube tok sy . setiap org ad bnyk pengalamn pahit manis . tpi syg jika sy xnmpk ap yg baik dlm idop sy . brsyukor ad la jln yg trbaik . slalu la ingt Allah tu sntiase ad dekt dgn kita . ?

2 Balas

Sy anak 1 n 2 pantang sdri jee dgn suami.. Suami sentiasa ade, Dia jaga sy dlm pantang, sapukan ubat barut, pkaiakn barut, semua lah dia buat,.Dia sgt pandai mguruskan sy,dan sgt mengbantu sy.. pendek kata susah senang sy, hanya sy n suami je lalui.. Tp dulu kerja dia senang, byk masa.. Masa sy pregnant no 3, dia dah naik kerja yg sibuk sikit.. Subuh pergi, isyak baru balik..Tp sy xmerasa pantng sorang2 lg sbb anak no 3 sy gugur 😊 dah setahun berlalu kes gugur, sy prengnant ank no 4, bru 16week arini,.Sy klinik pun byk sorang2 dah, nt pantang sy sorang2 ke? sllu bpkir.. Suami sedih tgok sy g klinik sdri2, yerlaa sy xpnh keluar rumah tampa dia..Tp apakan daya,suami dah busy sgt2..periuk nasi pun kena jaga.. Sy dh set kn kt otak sy, yg sy boleh berdikari..yg penting suami sy n anak2 stiasa ada utk sy.. asalkan suami teman sy masa mlahirkan nt, n ambil cuti utk sy pantang pun dh okeyy nt.. mak dh tua, xsggup nk susahkan dia..

5y ago

yela . nasib baik la 1hari je dia kata . esokan tu bengkak nye susut . mknn hos bg pon dy xmkn lngsg sbb tkot nk mkn . uhuhu . Alhamdulillah ok dh muka dy mse duduk 1wad dgn sy .

Alhamdulillah.. Masih kuat nak menjaga anak

5y ago

Alhamdulillah . mudh mudhn 😊