PERLU AMBIL TAHU

dulu semase sy appoinment preggy ank pertama . ad seorg doc tnye pd sy . DOC : sy nk tnye pd awk la . awk klau alami pendarahn bnyk ke sikit ke atau ad kelua cecair pd kemaluan awk seprti lendiran cmpo darH ap yg awk buat ? SY : prgi hos trus lah DOC : kn ? awk pon tau kn sbb bnd tu melibt kn nyawa janin semsti ny sbgai seorg mak kne fikir kn keadaan janin . sy agk pelik dgn segelintir mak mengndg yg bole pula buat xtau klau kelua drh ke lender ke . (rupe2 ny dia perli sorg ibu ni dh mengndg ank ke 6 tpi msih mcm lembab . ibu tu bole bgtau kt misi KK yg dy kelua lender cmpo drh sikit2 je . tnpe dy sedar tu petnde air ketumban dia bocor dh lps 3ari dy dtg appoinmt dy bgtau misi kk . misi trus lapor kn kt doc . doc tu jdi trkejut n emosi knp la ad mak sebegini rupe ) ? mse dy cite tu smbil check sy . sy nk scan mse tu mengndg ank prtama dlm 2bln lebih . bru2 lg kndgn sy . sy pon da trdiam dy cite psl ibu tu . jdi tolg ye ibu2 alert . xpsl2 nt awk yg kne marah dgn doc . doc bkn nk mrh awk suke2 tpi klau kita trluka kt jari kelua drh pon kita nk ubt apth lg klau kita ngndg lps tu bole lak kelua bnd pelik kt kemaluan kita . #mommysharing

1 Balas

Doktor tahu risiko. Takut keadaan ibu dan baby. Even ibu nya nampak ok.

5y ago

Tula pasal. Tgk waktu 3hours ago. Adududuu.. 🤦‍♀️🤦‍♀️