Bila anak selalu minta mainan baru setiap kali keluar 😛

Setiap kali pergi pusat membeli belah, ada sahaja si kecil ini akan meminta barang kan? Kalau Mummies dalam situasi ini, apa yang anda lakukan? 🤔

Bila anak selalu minta mainan baru setiap kali keluar 😛
6 Balas

kalau mahal sgt smpai ratus2 tp brg dia kecik secoet je..tak berbaloi beli .tp ank mintk..sy kata dkt dia..brg ni mahal...kalau beli awk dpt beli 1 jenis shj...kalau beli yg murah awk dpt beli byk mainan lain dan mcm2 blh dpt dgn harga yg sm ..lelm nnti dia akan kata .ok mak..nnti kita beli kedai lain.. alhamdulillah dia jnis faham bila kita kata tak boleh dan harganya mahal...kalau husben dia akan kata awak nk beli ais krim td kan .jd bila sbut psl makan dia laju je🤣cpt dia lupa psl mainan yg nk di beli🤣✌🏻

anak sy lain pulak, sy offer mainan dia takmau. siap bawak dia g tempat byk mainan. dia suka tgok2 je. bila tanye nk yg mana dia ckp taknak nanti sepah xtau nak letak mana. sy pulak risau sy belikan aje la ape2 bila ada duit lebih tu. dia lagi suka sy belikan makanan/jajan.

If saya, saya ta layan. Saya akan cakap that day baru je beli mainan. Ni awak na lagi , cant. Then dia diam laa, lepas tu saya umpan dia dengan makanan lgi berbaloi kenyang perot 😂 but if dia dgn bapak dia hancur lebur semua dia na dia dapat.

1y ago

kannn..🤣 pantang kalau kluar ngn bapak dia semua dapat..smpai umh nk bebel pun benda dh bli bagai🥴

Kalau mahal saya memang tak layan. Suami pun kadang beli kan lah. Tapi kalau murah kita takda masalah pun nak beli tapi tak ikutkan semua apa yang anak nak setiap kali keluar

sy bwk pegi kedai eco jer.. sbb xberbaloi beli yg mahal2 xsmpai 2hari main.. dh rosak..

Belum berpengalaman