Ada sesiapa pernah dengar hamil kosong @ tak menjadi?

Setiap kali nak kencing mesti akan kluar skli darah gini.. dah prgi hospital cek doc suruhTunggu @ prgnt x menjadi.. keluar darah beku kecik2 tapi bnyk.. sye dh buat scan atas bawah skli mulut itik dan ade kantung tpi belum nmpk janin maybe sebab masih kecik.. korang ada tips tak untuk masalah ni.. atau tips nk kuatkan rahim 🥺#pleasehelp #firstmom

Ada sesiapa pernah dengar hamil kosong @ tak menjadi?
11 Balas

Kandungan awk skrg brp minggu? Sy pernah bleeding masa 6Weeks, lps tu sy terus pergi emergency dan dptkan rawatan doc pakar O&G. Masa tu doc bg duphaston utk kuatkan rahim sbb masa scan tu doc dah dgr bunyi heartbeat, ada kantung & egg yolk yg sgt kecil 🥰 Bleeding sy tu dia jadi sekali je sehari, lps tu dia akan berterusan dgn lendir coklat dan spotting. Masa sy mkn duphaston pun spotting tu tak stop, dan masa 8Weeks sy bleeding lagi sama mcm 6Weeks tu, sy bergegas ke emergency lagi dan diorg refer sy ke PAC. Masa tu doc pakar O&G check guna muncung itik tu sebanyak 3x sebab doc nampak ada ketumbuhan daging lebih dkt pintu rahim sy, dan itulah punca bleeding nya, masa tu rasa lega sgt2 bila doc ckp punca bleeding tu bkn dari baby 😍 Masa tu sy dpt ubat utk kurangkan bleeding, tp tak membantu juga sbb spotting tu still ada sampailah skrg, skrg kandungan sy 16weeks, apa yg sy mampu buat hanya berdoa minta pertolongan dari Allah swt supaya lindungi baby dlm kandungan sy dan permudahkan segala urusan sy dan baby, sbb dah 10thn sy menanti kehadiran baby yg kali ini 🥺🤍 Sy doakan semoga kandungan awk juga baik2 sahaja, baby akan membesar dgn sihat dan kuat, semoga dipermudahkan segala urusan awk & baby 🤲🏻🥰

syee dh 6w 6d hrini.. tapi still bleeding dh 5 hari.. before ni dah admit wad jumpa doc pakar dn dorg pon xbole decide puncanya.. segala scan sye kena buat mulut itik pon dah jugak.. tapi dorg takde bagi sye ubat .. lepas jumpa doc pakar dorg decide just nti bgi 1 tarikh untuk appointment.. terima kasih atas doanya smoga berbalik untuk awak jugak sis 🤲🏻🥺❤️

maaf tips khusus xde sis. sy pun skrgni akan keluar spotting coklat. dr kata darah implantasi. sy cuma bedrest betul2 jela. sy x buat lgsung keje rmh. sy rehat mkn tido jela. alhamdulillah kurang da keluar. sis doa byk2 ye.Allah akn permudahkan semua. cuma jgn terlalu memikir benda2 negatif nnti sis stress. x elok tuk baby klau dia mmg ada dlm rahim sis .

1y ago

saya pun alami yang sama. Suruh bedrest 2 weeks iff keluar spotting lagi suruh cek darah pulak. So far baby okey je. Semoga kite permudahkan urusan

bedrest awak. jgn buat kerja berat. elakkan stress. makan asid folid. fikir yg baik2 doa yg baik2. doa ibu hamil paling mustajab. allah dengar. big hug utk awak❤️. semoga ada keajaiban utk awak. semoga baby kuat bertahan dlm rahim awak. semoga dipermudahkan urusan awak

Tips dia. Biar masa yg menentukan. Tunggu lagi 2 weeks, dah boleh nampak baby dari scan. inshAllah 8weeks ke atas boleh dgr jantung. Jgn stress2. Kenalan saya mengalami sama mcm awak. Kena mulut itik, scan dari bawah. Sbb dia pun ada ketulan darah. Doa banyak2 k. Semoga ada rezeki awak 🥰

1y ago

tq awak 🥰 best bca smua wish lega hati ni ..

Brp minggu dah sis? Sy pun sblum ni suspect kantung kosong, kandungan x jadi. Ada bleeding jgk dlm 10 hari. Alhamdulillah lepas 2 mggu scan balik dh nmpk janin & heartbeat. Skrg tgh menunggu hari nk bersalin. Moga ada rezeki utk sis juga. Insyallah aminn

1y ago

syaa dh 6w nak masuk 7w .. terima kasih doakan sye semoga ada rezeki sy untuk kandungan first ni.. semoga Allah permudahkan urusan bersalin awk ❤️

Jgn bt lgsg kerje, rehatkan dri, blh try mkn duphaston, ubt kuatkan rahim. Kurangkan fikir negatif, fikir yg elok2 je, kalau rasa je nk fikir negatif, trus cepat2 alih perhatian, jgn bg rsa down

Saya before this 2 kali gugur. Dr kata maybe sebab kandungan tak jadi. Rest for a few month lepastu saya urut macam sengkak tu. Naikkan peranakkan. Alhamdulillah kalini okay

awak dah berapa weeks ? kalau baru lagi . awak kna bedrest . sy dua kli spoting. 7w dan 10w . doc mmg bg ubat kuat rhim . spnjg tu mmg sy bring je . jln pun slow .

kluar drah semasa kencing je ke?msa kencing tu sakit tak kt rahim