Macamana rasa sakit contraction yew??

Setiap 5 minit 10 minit sakit perut nye..CM sakit perut nk membuang Kee?

7 Balas

Kalau dh mcm 3-4cm selalu sakit mcm senggugut + perut mengeras akan dpt selang 5minit dan kesakitan bertahan 60saat . kalau dh besar smpai 8-10cm auto sndiri akan tahu rasa nak teran (rasa kepala yg tekan kat vagina) + berak dan dia akan selang 2minit setiap kesakitan yg dtg .

Lagi satu sakit pinggang bukan biasa2 yaa , lagi besar bukaan lagi sakit pinggang cramppp gilaaa mengelupurr rasanya 😄😄😆 jadi better laa dh 3cm keatas minta je la painkiller .

mcm nk mmbuang pun tnda jgk. senggugut pun akn rasa jgk. Sye time anak 1st dlu dua² tu rasa serentak. lepas nurse kt PAC bgtau klau asyik nak mmbuang tu sebb kita dh dkt sgt nak bsalin.

1y ago

nk trus g hospital Kee cmne

mcm sakit segugut tangkap pinggang gitu 😂 lpstu perut mengeras sngt².

1y ago

pun ada gak rasa mcm tu. kalau dh rasa mcm tu boleh pi pac untuk check bukaan. rasanya kalau pegi dia akan terus tahan wad dan bersalin sbb dh 40 weeks. sis ada rasa perut mengeras tak ? mcm menegang perut tu.

perut mengeras sekali tangkap ke punggung sakit diia

rasa nak tercabut pinggang sis 😂

Sama pon 🫠