Sakit contraction

Saya nak tanya kalau sakit contraction makin kerap 5-10 minit.. biasanya bukaan dah berapa cm? Mohon ibu2 berpengalaman tolong jawab.. terima kasih.. #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

1 Balas

Macam sy 2 malam jugak hadap contraction kuat tapi bukaan still 3 4cm je. Last2 nurse bukakkan jalan.

3y ago

Yup ikut rezeki masing2. Macam sy mungkin sbb mertua suruh minum air selusuh, sy taknak sbb tahu effect dia. Tapi nak jaga hati punya pasal, minum la sikit tak smpai separuh cawan. Penyudahnya separuh nyawa tahan contraction 😅