Symptom bersalin perlu bersedia

1) Sakit mencucuk di pelvis atau vagina 2) Air ketubah cair tanpa berbau pecah 3) Pendarahan bercampur dgn air ketuban 4) Sakit pinggang dari belakang menghala ke depan selang 10 minit adalah true contraction 5) Perut mengeras setiap selang 10 minit 6) Asyik membuang kecil atau besar tanda nak hampir Bersedia ibu ibu monitor

8 Balas

Current simptom sy ada 37w3d -sakit mencucuk pelvis & vagina -asyik membuang air kecil & besar -on off sakit pinggang blkg lenguh mcm nk period

2y ago

So sis dah bersalin? Sy pun mcm simptom mcm sis jga cuma sy baru smlm, Tak berani kr hospital takut kena sruh balik 😅😅

sy skrg 38w tapi tak ada tanda² lagi .. semoga dipermudahkan urusan bersalin

Symptom sy dri smlm no.1,5,6 Ada kaa perlu sy ke hospital?

2y ago

Jika sis blh cuba ke hosp utk lihat ada bukaan tak ..

info yang 👍... thanks...

thank you for sharing

terima kasih for sharing 👍

Terima kasih.

noted❤️