Fasa-Fasa Keibuan, Anda Yang Mana Satu?

Setakat hari ini, anda kini berada di fasa yang mana? Untuk yang baru sahaja disahkan hamil dan kini berada di Trimester 1, TAHNIAH! 🫶🏻 Bagi mommies yang baru lepas bersalin, semoga kuat dan semuanya lancar sepanjang berpantang, OK!

Fasa-Fasa Keibuan, Anda Yang Mana Satu?
97 Balas

2nd trimester, anak 1st 4y & anak 2nd 2y. agak letih pregnant sambil handle 2 orang budak bertuah tu. tapi kadang time ibu tak larat & nak rehat. diorang tak kacau pun ibu rehat. pandai pulak main sama-sama tanpa gaduh. masa 1st trimester memang tak boleh masak / makan. 2nd trimester ni jadi selalu nak masak, rajin nak try resepi & bagi anak² suami makan. 😅

since preggy ni dia mcm ada 1 feeling..which is feeling nak jaga baby ni dgn betul..selalu risaukan kesihatan baby dlm perut kalau kita terlalu lasak, atau berjalan jauh...emosi bercampur sampai risau effect kat baby ..moga Allah lindungi anak ini sampai bila2 💕

Tm1 sekarang 😩 awal2 haritu bestnya boleh makan itu ini. Minum itu ini. Masak itu ini. Tiap kali masuk week baru, ada je alahan baru timbul. Tak boleh bau masakan 😭 badan asyik lesu je. Nak makan pun memilih. Dahlah tengah dalam fasa bedrest sbb bleeding. Lagilah emosi 🥹 kuatkanlah semangat diriku ni ya Allah 🤲🏼

1mo ago

samala saya pn nasihat baikla anak kedua alahan dua bulan jer tu pun terpaksa jugak bangun gosok baju sekolah anak kalau larat

🙋🏻‍♀️ dlm fasa utk habiskan T1. Mohon doakan zura & juga baby ya. Moga2 takde lgi alahan lepasni kembali sihat bertenaga ceria & indah je masa kehamilan ini. Haritu ada bleeding & cirit birit mmg “melepet” sangat2🫠

tiada di atas.. skrng fasa bsrkn ank🥰 mg smua mommy2 yg ada dlm TAp ni di beri kesihatan yg baik..di pmudahkan segala urusan spnjng hamil dan bersalin nnti.. Allahuma aamiin Ya Mujib 🫶🏻

trimester 3. doakan moga dipermudahkan urusan bersalin saya semudah mudahnya ye ibu² sekalian. moga doanya berbalik pada kalian juga. aamiin

c. Trimester 3 alahan n muntah still ada lg..huhu doakan sy dipermudahkan urusan bersalin nanti aaminn 🤲 semoga yg didoakan berbalik semula buat kalian aaminn 🤲💕

1mo ago

amin doakan saya jugak minggu depan dah 35minggu dah

B nak masuk C, berat naik mendadak sebab kerap lapar. setiap kali makan pula memang habis, sampai husb punya makanan pun kita kena habiskan🤣

trimester 3.tunggu masa nk bersalin.tiada tanda² lagi.due date 27/7/24 dh lepas..3/8 kena serah diri dh.harap.dipermudahkan segala urusan

Trimester ke3 🙋🏻‍♀️ menunggu minggu untuk bersalin. Moga dipermudah urusan saya sehinggal selesai proses bersalin 🤲🏼