Fasa-Fasa Keibuan, Anda Yang Mana Satu?

Setakat hari ini, anda kini berada di fasa yang mana? Untuk yang baru sahaja disahkan hamil dan kini berada di Trimester 1, TAHNIAH! 🫶🏻 Bagi mommies yang baru lepas bersalin, semoga kuat dan semuanya lancar sepanjang berpantang, OK!

Fasa-Fasa Keibuan, Anda Yang Mana Satu?
97 Balas

A. trimester 1. Alhamdulillah dari awl preggy tnpa sedar sampai masok bulan ketiga xde alahan xde muntah loya. semua ok brselera makan elok.

2mo ago

sama dengan Saya...rupanya normal Mcm tu..cuma doctor pesan,jgn naik bnyak sgt berat badan 😆

trmster 1. xda alahan setakat ni.boleh drive pegi keje.mnggu ni nk scan prgnncy❤️doakn sy ye.rsau jgak.sbb jnis lasak

c. trimester 3, done 36weeks.. menunggu hari tuk bersalin.. dan masih aktif bekerja xtau bila nak cuti 😆

c.trimester 3 lagi berapa minggu lagi nak berrsalin doakan saya dapat bersalin normal lg ya kawan kawan

B. skrg emosi mmg sensitif betul . asyik nk ngis je . risau pulak bby nanti sedih sama .

B 🤣 . tpi msih layan alahan tk bole mkan dan bau itu ini.

B - dn memang tiba2 kuat makan dn berat cpat baik 🥴

B. Tiba2 dapat gastrik yg teruk. Nak kena ambik ubat cucuk baru gastrik ok😭😭😭

2mo ago

tak perlu ambil ubat cucuk Sis.. doktor syorkn utk ibu-ibu mengandung ubat cecair putih pekat yg utk gastrik tu dan ubat angin biji..kena request dari doktor..ya jangan makan ubat sebarangan..ya sis

T3..ade sape yg T3 yg alami gastrik teruk smpai xboleh nk tdo.. Berangin je perut.

2mo ago

Tq dear.. Sya pn ase should be Ke klinik.. Sbb kdg x than sgt... Tdo terganggu.. Kesian Baby dlm perut.. Tq bg advice..

C- trimester 3 menunggu hari nak bersalin je ni🤭

2mo ago

moga dpermudahkan