Implanon

Sesiapa ada pengalaman pasang implanon dekat hospital kerajaan, berapa kos pemasangan kebiasaannya?

9 Balas

pernh try perancang apa2 tak better try dulu cucuk depo klau sesuai sis bole ambik implan sebb implan dan cucuk depo ni dia sama je amat rugi klau terus pasang implan pastu badan kita tk bole terima mcm tak serasi mcm tu sbb tu nurse/doktor akan suru guna cucuk depo dulu

Kerajaan tak sure. Kalau swasta 700-900. Saya pakai 3 tahun. Masa pasang tak sakit, masa buka pun tak sakit. And mula2 kita rasa pelik je ada benda dekat tangan. Lama2 tak rasa apa. Kaedah perancang paling berkesan 99.95%

Saya guna implanon di hospital likas,pada 29/06/2020....tapi untung lh sbp dpt implanon percuma....di sebapkan rahim pecah masa czr

9mo ago

MCM mana bole pecah sis..allahu

kalau dekat kerajaan rm500 macam tu sis . kalau tak slah saya . . tapi tu harrga last year . harga latest sy tak sure

Implan rm500 gitu sis..saya doc nk sponser sbab ad pnyakit..tapi saya xnak sbab takot sakit😫

Kt hosp gov 550 x silap. Kt klinik siti 800. Sy baru je pasang kt klinik siti.

4y ago

X sakit. Cuma rasa kena cucuk ngn jarum je. Doc cucuk nak masukkan ubat bius tu guna jarum. Itu je yg sakitnya. Waktu masukkan implanon tu mmg x rasa apa2.. Sbb ada bius. Sy dah 2x rasa pasang implanon. Hehe. Cuma lepas pasang tu, tangan kte ada kesan2 lebam sikit la.. Tapi x rasa sakit pun. Lepas 6 @ 7 hari hilang la kesan lebam tu 😊

Dekat swasta tempat saya hospital umra implanon kos dia rm800

Hritu sy ada tnyr klinik lpkn dlm rm595 tk silap

Hu