buasir sakit

sesiapa ada pengalaman buasir keluar dan bengkak ketika memgndung ? tolg sy mommy2 sy prtama kali kne time mengndg ni jdi xtau mcm mne nk buat sbb due sy 5.11 ni je dh xlama . risau nk brsalin normal sbb buasir ni sakit sgt buat masa ni . boleh ke mintk doc buang buasir ni mse branak tu ? ke mcm mne ye ? sy dh hampir 5thn alami msalah buasir ni dri pntg ank pertama . punca dlu pntg ank pertama sy kne sembelit setiap hari . arap ad mommy2 yg boleh share pengalaman mommy2 .

2 Balas

Saya haritu terkena buasir tapi xad background buasir sebelumnie.Kira mengandung kalinie tiba2 ad buasir,refer dekat doc,doc bagi gel so tiap2 hari sapu gel sambil tolak buasir tuu kedalam..Saket jugaalaa 2minggu menahan untuk buasir tuu masuk balek.Sekarang pun still buasir tuu keluar Kadang2 tapi x membengkak dekat luar macam sebelumnie..Nie pengalaman Saya..Pengalaman AdikIpar pulak sama macam kes awak,die buang buasir tuu sebelum bersalin sebab saranan doc supaya nanti bersalin xdouble saket.Moga dipermudahkan ye untuk awak

3y ago

ohh maybe sebab da suntuk sangat,xpelaa sis ikut aje apa yang doc cakap..Moga dipermudahkan bersalin nanti 🥰