ANAKKU CARAKU Vs MERTUA

Sesetengah orang suka nak banding-bandingkan kelebihan anak dia.. Anak dia boleh buat tu..anak kita tak boleh.. Kadang stress tau..macam anak saya dia jenis mudah nangis,xboleh bising2,nak tido pom nangis..biasalah baby bru 2month..nangis je keje dia.. Tpi yg fham tu fham la.. jenis yg xfaham tu..baby nangis nak tido..disuruh mertua utk kejutkan baby sbb nnti baby terjaga malam ..habistu nak biar je anak nangis.Kalau anak nangis dia jgk yg ckap budak ni manja la..kuat nangis la.. Ye lah..sbb anak kepada anak pompuan dia baik je..xnangis..hbistu aku nk buat mcm mna..kalau budak prngai smua sama aku xmsalah..tpi stiap manusia n baby sklipun berbeza-beza...haih.. Stu lgi..kalau aku jaga anak aku la kan..semua kat mata dia salah..aku mndi kan anak pom salah..cakap air panas sgt la nnti melepuh kulit anak😓..aku masih ada akal la..takkan aku nak mndikan anak aku dgn air panas..agak2 la.. Pakai bju itu ini pon salah..pakai minyak ubat lain pom salah kena pakai yg dia pilih je..Ya Allah.. sabor je lah #luahanhati

2 Balas

Pekakkan telinga je. Anak kita, kita yg mengandung, kita yg lahirkan. Kita yg rasa perit jerih tu. Mana yg kita rasa baik, kita terima. Mana yg kita rasa apa yg kita buat tu dah betul tp x betul kat mata org, pejam mata je. Masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Apa2 yg jd kat anak tu nanti bukan org lain yg jaga. Ibu jugak. Org lain akan letak salah kat ibu jugak, x pandai jaga anak la apa la

1y ago

aa sis..dgn cra ni la sya brtahan skrg..

pindah sis. xyh ddk dgn mertua.

1y ago

pindah duduk sewa dulu sementara rumah siap.