Kalau induce belon kalau xrasa ape2 normal ke??

8 Balas

sy pon induce belon.. sbb bacaan air ktuban tgl 4 jee..cth.. arini kene warded...esok pg2 dlm pkol 8pg da induce belon..agknye doc yg wt tu kasar yakmat.. kte ni pitam yee wak kat ward.. da tak memasal jee jap2 nurse dtg tnye ok ke tak..around 3 lbeh da rse tak tahan contraction.. mintak doc check jln.. even mse tu belon tak jatuh2..skali da 5cm.. troz kene tolak ke labour..4pm msok labour room.. kene pecah ketuban... so mcm2 kjadian dlm labour room.. at last pkol 8pm tepat.. kluarlah seketul AIDAN SOLEH..???

Normal je awk, sbb saya smpi 3 kali induce belon, tp jln xbkk2, xrse sakit, doc pakar pn hairan, skli mse dkt lr induce oxytocin, sakit ya amat, tp jalan bkk 4cm je 8 jam, trus emergency czer, rupanya sbb anak saya bsr, anak sulung so mmg kene czer trus, tp awk jgn rsau setiap org xsama, kdg ade je bersalin normal, tp bg saya xksh bersalin mcm mana pn yg pnting anak n kita selamat.

sye induce belon masa ank first. lepas masuk belon sejam lepastu dah rasa sakit.. semalaman sye tahan contraction yg sakit sgt .. tp pelik sbb belon xjatuh2...nurse kata 4-5 cm belon akan jatuh sndiri... ckp dengan doktor pagi untuk check sekali da 8cm.. kelam kabut semua nurse sruh tukar baju labour room.. nasib sempat smpai labour room.. kalau x pasal2 je beranak kat wad,??

sy baru bersalin 15/9. induce balon. sebelum induce sy ckp dgn baby " baby cepat keluar ye, mama x nk induce byk kali"? pukul 2ptg masuk balloon, pukul 3 dh start contraction manja2. pukul 10 balloon jatuh check bukaan dh 4cm. Makin lama makin kuat contraction. pukul 1pg dh bersalin ?

Kalau 3x induce masih tak rasa apa & takda bukaan, kena czer nanti sis. Banyakkan doa & exercise ya

normal. sy lps pasang tu, rasa senggugut kejap2 je. lps tu takde rasa apa dah smpai dktr dtg cabut esoknya.

8mo ago

lps cabut belon dktr check ada bukak dh. bila dh tolak LR sambung drip jln tak buka pula...tp mkin contraction kuat selang seminit dua.

Normal. Sy rasa nak berak.. Induce Belon jatuh terus masuk labour. Induce drip yg sakit sekali.

Sy dlu pun induce belon . Selalunya kalau bukaan dah 4cm ke atas , belon akan jatuh .