Berapa bulan boleh buka buku pink??

Senior/Sifu help

23 Balas

boleh buka seawal 10 minggu puan. tapi bergantung kepada klinik kesihatan yang puan pergi. saya call untuk booking bukak buku pink masa 8 minggu , klinik bagi tarikh untuk buka buku pink masa 11 minggu kandungan.

masa ank sulung sy bukak buku masa 4 minggu. ni anak kedua skrg 6 minggu. haritu pergi kk nurse bg appointment bulan dpn utk pergi balik bukak buku. klinik lain2 dua2 ni

hritu sy masa 8weeks.. call kk.. diorang bg apoiment buka buku time usia kndungan 11weeks.. depends on kawasan kalau tk silap... better call kk kawasan puan..

call kk trdekat untuk book buka buku pink..suruh suami walkin ke..nnti dia tnya last first day period bila, dan dia akn tentukan tarikh untuk buka buku pink.

sy bukak mase 11w, tu pon nurse ckp da lambat, sbb sblm ni gdm on diet.. pastu tekanan darah naik 2x g asik 140+, after 2w kena g klinik balik..

Saya buka buku pink week 9, tp bole kol klinik dulu utk dptkan kepastian. Saya pernah terbaca kalau buka buku pink after 12 week dikira lambat.

2y ago

lg² kalo pregnancy sblm ni ade gdm.. mmg kena bukak awal.. sy bukak 11w tu pon nurse ckp da lambat, sblm ni ade gdm..

saya buka buku pink 12week..pergi awal masa 8week ..nurse tnya awk ada apa2 masalah ke?..klu xde masalah dia bgi appt 12week..

Depends on KK.. Awak call je kata nak booking buku pink.. Nnt diorg bgtau berapa weeks boleh start buka.. Mostly 10weeks

Masa saya 8week.. sebaliknya awal sebelum 12 week supaya pihak KK dapat kenal pasti risiko..

sy buka buku pink 8 minggu tp 6 mggu dah buat appointment sbb musim pkp ada limit dekat kk