Missed miscarriage

Hi semua Sepatutnya skrg sye sudah 9weeks Tapi semalam sye scan doktor tak jumpa heartbeat janin. Saiz janin juga tak berkembang masih setakat 7weeks.. Sebelum ni masa scan 6weeks and 7weeks jantung masih ada and sy boleh dengar bunyi heartbeat. Dr sahkan sye missed miscarriages dan sye sudah book appointment dekat GH. So sementara tunggu 2weeks untuk appointment, sye cuba dptkn 2nd opinion dr doktor lain dan result masih sama.. doktor masih tak jumpa heartbeat wlpn scan di ats perut dan TVS. Skrg sye tiada apa2 tanda..tiada spotting, pendarahan, cramp..semua normal. Ada tak yang pernah mengalami situasi sma mcm sye? Boleh share pngalaman dr awal sampai cuci kandungn?

2 Balas

macam saya dah 13w dia gugur jatuh sendiri. tiba tiba je sakit perut macam nak beranak. biasa nya kalau kantung dah keluar. just gi scan je dekat hosp atau klinik swasta. saya pergi klinik swasta. doc scan. dah kosong. tinggal darah biasa je. tak perlu cuci. nanti dia keluar sendiri semua.

Sy pernh first pregnancy, tp gugur week 11..start scan dr week 9 tp baby tk bkembang.. Doc ckp saiz janin mcm week 6..smpai week 11, perut cramp tgh mlm, bpeluh,mmg sakittt sangat2 smpai ke pagi. janin jatuh sndiri, g klinik scan dah kosong n tk perlu g hospital cuci