Kencing Manis during Pregnancy

Hi semua..nak tanya ada sesiapa ada pengalaman kena kencing manis tak masa pregnant. Bole share pengalaman or bagi tips tak. Sy anak pertama so Raza risau plak bila doktor kata dah sangkut 😅 Terima kasih semua.😊

4 Balas

bwt diet no sugar low carbo sis.. in sha allah bsp pn cantik.. jaga mkn baik2 k.. jgn jaga mkn time nk dekat bsp jak..bole mkn bila teringin tp mkn sekadar rasa jak 😊..semoga dpermudah kn urusan sis yah.. doa kn saya juga semoga baby kli neh selamat.. saya mmg ada diabetes dan on ubat 😊..

1y ago

aamiin.. tq sis.. eya biasa lha.. semoga sis kuat jaga mkn k 😊

saya pon GDM. padahal bukan suka mkn minum manis. buat bsp 2x sangkut merah. last2 kena mkn ubat. lepas mkn ubat baru cantik bsp. so kalau dah control diet tetap sangkut n kena mkn ubat enjoi je. myb pembawakan. jgn stress sgt. lepas mkn ubat n jaga mkn inshallah bsp akn cantik

sy pernah kna sekli je masa tuh mmg skit gila smpai berdarah 🥹🥹 tp masa tu xthu lgi dh prgnent .. tp suami dh dpt hidu yg kite dh prgent tp kita kta ehhh xla mna ade 🤣🤣🤣

Diet no sugar less carbohydrates dan bersenam