buku pink

Hi semua..mgu keberapa yg ptut sy pergi kk utk buka buku pink?skrg kndungn sy 5mgu.

15 Balas

Dah boleh pergi, asalkan sebelum 12 weeks. Tapi kadang2 procedures buka buku pink berbeza ikut klinik juga. Semoga dipermudahkan urusan buka buku pink ye sis 🤗💕

saya dah week 13. macam mana ya? kk terima lagi tak? sebab PKP ni kan. takut keluar rumah and sebenarnya taklarat jugak. badan lesu , rasa tak bertenaga 😂

4y ago

btw thankyouu

depends on kk masing2. boleh call untuk confirmkan . sebab asalnya sy dpt tarikh bkk wktu week8, tapi ada darah tggi kne bkk awal

Sy hrtu p klinik swasta scan baru 5minggu, dr tu kata dah 10 minggu dtg lg scan. Then baru p buka buku pink😊

Sy buat masa 5 minggu sebab ada history dgn previous pregnancy . Jadi kena pantau dari awal .

Sblm 12 mggu tp klu sblm ni pernah ada masalah masa mengandung..elok bukak buku pink awal2..

Sy masa 10minggu.. Sbb dtg klinik masa 7 minggu, nurse suruh dtg balik masa dah 10minggu..

Asal dah tahu diri sendiri mengandung terus pergi ke klinik buka buku pink.Penting tu.

Dah boleh buka buku pink tu. Tapi make sure call kk dulu utk buat appointment date

Sebelum 12w.. Tapi sekarang PKP baik call dulu kk tanya macam mana..