Tarikh kiraan usia bayi berbeza.

Hi semua...kalau ikut kiraan tarikh period, usia kandungan sy sepatutnya dah 10 minggu 3 hari. Period sy selalunya regular. Bila scan, usia kandungan berdasarkan saiz fetus baru 6 minggu 3 hari. Beza 4 minggu. Mungkin ke ada masalah tumbesaran bayi? Ada tak sesiapa yg pernha ada masalah yg sama?

1 Balas

selalunya kalau regular period, doc akan ikut lmp. nanti masa buka buku, ckp dgn doktor ya? minta check lg sekali. kdg kiraan lari sikit ni normal je. ataupun baby tersenyawa lambat. kalau mommy nak 2nd opinion, boleh scan klinik lain lg 1-2w