Anda Yang Mana Satu?

Hi semua! Ibu-ibu kalau di bulan Ramadhan selalu masak di rumah atau beli je makanan dekat bazaar? Jom kongsi jawapan anda di ruangan komen!

Anda Yang Mana Satu?
332 Balas

saya ni berkedai,dah masak kat kedai,kadang2 tu gi jugak tengok2 kat bazar ape yg selera kat mata untuk anak2..

selalu masak dirumah... air je suke beli kat bazaar... tp tahun ni maybe air pon kne creative buat kat rumah...

beli... sbb x larat nk masak sjk hamil ni...blh kira brapa kali je masuk dapur..sampai kdg rasa rindu nk masak

Xtahu la.. Sbb da sarat sgt time puasa.. Xtahu boleh msak lg ke x.. Klo masak pon mgkin smggu 2 3x jela kottt

masak di rumah sebab jual pes ibu sambal serbaguna...suko2 godek2 siap...rehat santai lebih bersama keluarga

Tahun ni, beli di kantin office suami, makanan disediakan di hospital dan mak mertua dan suami masakkan.

Beli makanan bazaar kalau dik kt umah mak sendiri tapi kalau kat rumah mak mertua masak sendiri 😅

both.. tp more to beli bazar sebab selalu balik kerja lmbat.. masak pun main dish je kalau sempat

Menu utama masak. Kuih muih & murtabak beli kat bazar. Tahun ni mungkin masak kat rumah je lah kot

Biasanya msak dirumah,, kdang2 je bli di bazar.. Klu dh bli di bazar tu dapur akn cuti..😊😊