Potty Training Untuk Si Kecil

Hello Parents! Anak dah pandai buang air sendiri? Haa, bila ibu-ibu mula ajar anak potty training? ? 3 tahun? 4 tahun? Jom kongsi jawapan anda bersama kami di ruangan komen!

Potty Training Untuk Si Kecil
33 Balas

Dua tahun dia dah pandai bangun sendiri turun katil pegi toilet..dia budak berdikari, dr kecik dah duk umah pengasuh.. jd waktu cuti mmg tegas potty train dia.. kalau budak lelaki ni kena bgtau dia ulang2 membebel je.. bukak seluar sampai abis.. kalau tak belalai je dia keluarkan.. tau2 seluar basah jugak.. 🤣🤣skrg bila kita membebel ulang2 dah pandai perli asek membebel je mama

InsyaAllah bby umur setahun nnti potty train.. sebulan lgi bby nak setahun dh boleh dh potty train.. mak sy ajar kami adik beradik semua setahun so mintak ajar dari dia lah 😁

3 tahun da start potty train.. tapi kadang2 pakaikan pampers. Bila masuk 4 tahun memang strict tak pakai pampers kena ingatkan sentiasa utk ke toilet & buang air 😂😂

Antara anak2 yg saya ada, memgikut pengalaman paling lambat 4 tahun dan paling cepat 2 tahun.

Msing2 msa 3 tahun sya ajar ke tnds... Alhamdulillah dua2 ikot ckap and cpt blajar...☺️

3 thn..siang tak pakai pampers dah. tapi skrg 3thn7 bulan masih pakai pampers waktu malam.

masuk 3tahun dah buat potty training... alhamdulillah, dlm 1minggu dah free diapers 😊

Baru nak start esok. Anak umur 3 tahun. Harap2 dengar kata la. Minggu ni kita hint2 je.

2tahun 6bulan potty training....3y2m free diapers Siang Dan mlam...

1tahun lebih da ajar.. 2tahun da pndai n siang da bebas drypers ..