Jantina Baby!

Hi semuaaaa! Saya ni bercadang untuk tidak check jantina baby tapi dalam masa sama nak juga tahu jantina baby untuk beli barang yg warnanya sesuai dengan baby. Tapi itu la, sekejap rasa nak surprise je sampai baby lahir, sekejap rasa nak check. Ada sesiapa yang sebelum ni pregnant memang tak pernah check langsung tak jantina baby even ada buat detail scan or 5d scan sekalipun? If ada boleh share takkk macam mana menahan diri daripada tidak check jantina baby 🤣 Terima kasih mummies! ❤️

3 Balas

Hye mom… Saya tak check gender 2x pregnant… Anak sulung keluar baru tau perempuan… no 2 pon sama… keluar baru tau lelaki… baju saya beli unisex… banyak putih beli tak banyak sebab selalu nanti banyak orang bagi…

3mo ago

Saya just check up kk macam biasa, saya tak buat scan 3d ka 4d ka 5d kaa.. ada ja orang tanya tak risau ka keadaan anak didalam, pada saya selagi kita jaga diri jaga makan jaga gaya hidup dengan baik insyaAllah baby pon okay… kalau jadi apa2 pada baby didalam perut kita still tak boleh nak buat apa bila baby keluar kita still kena hadap perkara tuu… Pernah jugak masa scan doctor nampak gender terus saya cakap takpa doctor biar ja dia saya taknak tahu😂…. Saya suka macam tu sebab bila keluar baru tau tu lagi surprise… Masa pregnant anak sulung semua family harap baby girl sebab kmi tak ramai perempuan… masa keluar tu memang meriah laa semua suka… paling kelam kabut masa nak pilih nama saya pilih dalam masa tak sampai sejam😅 Alhamdulillah semua suka dengan nama tu… Masa anak ke 2 boy suami yang pilih pulk… Semua tu kenangan sangat2….

yg first masa scan baby da tunjuk awal².. so mmg xdpt surprise.. yg second baby xnak tunjuk, so mmg surprise ❤ klau baby nak tunjuk alhamdulillah 😉 klau baby xnak tunjuk ya udahlahh 🤭❤

saya anak first tau boy yg kedua ini tak tau lagi boy @girl sebulan lagi nak checkup scan dan minum air gula kali kedua baju baby pun tak beli banyak baju newborn yg abang dia ada boleh la guna