Bleeding 5 weeks ++

Hi semua, ttc 6 years, lmp 5weeks ++. Smlm ada Spoting darah secalit, pg td bleeding byk kt panty liner, warna dark coklat, 2 x tukar panty liner.. xde skit perut.. dah gi klinik scan xnmpk kntung lg, doc bg ubat duphaston n dtg lg 3 weeks.. ada yg pengalamn sama mcm ni..

2 Balas

Saya juga upt positive tapi bleeding, selang 3 hari dia stop, lepas tu datang balik, saya mmg pergi scan tvs / scan dari bawah terus sbb tau kalau scan perut mmg tak nampak. Dalam 5-6w macam tu saya pergi scan dkt klinik swasta doc yg berpengelaman yg tau mcm mana nak scan tvs, sbb tak semua doc pandai baca scan tvs tu. Doc saya ckp early pregnancy, scan bawah nampak kantung masih kecil, yg penting dpt confirmkan bukan ectopic pregnancy 🥲 doc minta saya check upt hari2, selagi ianya positive means saya masih lagi mengandung, dan selagi saya takda rasa sakit juga di rahim, cuma early pregnancy yg buatkan tak nampak kantung yg masih kecil. Macam biasa repeat scan lagi 2 minggu untuk tengok perkembangan. Duphaston still kena on hari2 , kalau hari yg banyak bleeding dari biasa doc suurh saya makan 4 biji sekaligus, btw saya masih lagi bleeding kadang banyak kadang sikit, dah dalam 2 minggu lebih bleeding 🥲 tapi tiada rasa apa2 sakit so far jadi doc kata bukan keguguran or ectopic, kalau keguguran upt dah jadi negative dalam masa seminggu lebih, doa banyak2 semoga ada rezeki kita ye in syaa Allah, kalau awak tak tenang dan banyak berfikir, boleh pergi hospital/klinik swasta yg buat scan tvs

10mo ago

Beberpa hari lps Sy dah pergi another klinik and doc amik darah, tp result xkluar lg.. doc ada suggest nk check guna speculum yg alat mcm mulut itik tu tp sy hold dulu.. smlm cek upt still +ve.. n still bleeding.. sy doakan dipermudahkan urusan kita sama2.. jaga diri❤️

Kalau masih bleeding banyak, pergi hospital terus sis..nanti dorang akan scan dari bawah kalau scan dr perut tak nampak..sy haritu mula spotting lepastu bleeding sikit lama2 bnyk mcm period..tak sakit perut..doctor suruh dtg scan 2 minggu lagi..sblm 2 minggu tu bleeding makin bnyk and sakit perut..Pg hospital balik,sy gugur..

10mo ago

Allahu.. Semoga dipermudahkan urusan awak.. jaga diri ya ❤️