bleeding ...

Assalam ...smua mummy ... Skrg saya pregnant baru 6 weeks ...normal ke Klau bleeding dlam keadaaan full pad atau panty liner ...

7 Balas

Saya mengalami masalah sama waktu mengandung dr minggu ke 5 hingga ke 14. Rujuk klinik berdekatan rumah utk minta surat ke hospital atau terus ke hospital bhgn emergency bila darah x berhenti kluar. Jgn ambil mudah, jgn buat kerja berat termasuklah memandu kereta. Sila ikut nasihat doktor jika perlu berehat sementara dari pergi bekerja. Semoga semua preggy mommy yg mengalami masalah sama akan cepat sembuh dan bayi sihat hingga lahir. 💖

4y ago

Aminnnn...trima ksh sis

Sebaiknya terus merujuk dengan klinik/ hospital berdekatan kalau darah terus turun banyak mcm tu. Kalau disertai dengan krem di bahagian bawah perut, darah turun tak berhenti sangat bahaya kalau tak terus merujuk dengan Dr. Saya sudah merasai situasi seperti ini kerana pernah keguguran 4x

4y ago

Maaf nak tanya,lepas gugur 4 kali masih ad peluang utk mengandung x..sbb sy da 3 kali gugur..trauma ap yg jd

sebarang pendarahan mse hamil tu xnormal..stiap bdn xsama..ada yg normal ade yg x..lg2 awal2 ni better pegi check trus..semoga sis selamat ya

5y ago

Trima kasih ya ...

Wslm.. Kekdg x normal. Kna g check klinik atau hospital. Takut bleeding berlarutan blh jd punca keguguran. Bykkn berehat

Hi sis, saya alami simptom yg sama..boleh saya tahu lepas bleeding mcm mana pregnancy sis..baby healthy ke ?

Kalo bleeding sikit/byk better trs jmp doc. Sy 2x bleeding time pregnant mmg trs jmp doc

4y ago

so kandungan ok la ye.. jgn wt kje lasak2.. n jgn mkn pedas2..

6weeks kalau darah jenis spoting normal la lagi. Penuh satu pad better pegi check