fruz2507

hi semua sya nie baru 6 minggu kandugan tp xlalu sgt nk mkn nasi tp sya risau kalu x mkn mcm mna nk ad tenaga n kandugan sya nk besar boleh sapa2 berikan suggestions x..

10 Balas

Sme la kte. .awl.pregnant smpai 13w br ilg sgla loya semua. .ats 14w br nk bole mkn. .awl2 x lalu mkm 2 mkn sup2 je..mkn roti ke. .meehun ke mee ke spgti ke. .atleast mkn skit. .pape pon tahniah mommy 😘. .take care

sy awal pregnant sy x mkn nasi sebulan .. sy hanya mkn mee or makanan lain jee .. skrg daa 7bulan pon masih x nak mkn nasi jugaa ..

5y ago

Hee same la kita sis...saya baru 4 bulan asal makan nasi je x hbis...tpi kalau makan yg selain nasi habis...

Sama lhh..sis mkn 1 mangkuk kcil tu jaa..asal knn ada isi perut sikit..

5y ago

Hihi...ye ka

Roti atau biskut cicah air panas pn blh..mkn skt2 tp kerap..bt lapik perut

Makan sikit tpi kerap..jgn sampai x makan langsung nanti gastrik..

Kacang badam tinggi acid folic.. lg 1, saya suka makan kacang cerdik..

5y ago

Roti/biskut. And banyakkan mkn buah

Saya makan kurma. At least sebiji sehari

5y ago

Kita sma sis...beli kurma smpai 3kotak ltak dlm peti...sbb nk mkn nsi agk susah...sbb xdk slera...sy tambah ngn buah ja...beli la pisang ka, epal ka, oren dll...

Mkn oat minum milo kurg manis

5y ago

Alhamdulillah..tq sis.

Makan buah / Ratah lauk je.

5y ago

Ok sis

Awal trimester mmg x da selera nk mkn...nasi tu ganhi dgn lauk.sayur...folic acid kena mkn...