Scan Tak Nampak

Hi semua... Sy sekarang preg 9 weeks, tapi pergi scan kat KK, doctors kata tak nampak janin... So risiko takot preg luar rahim... Doctors decide nak scan lagi sekali lepas dua minggu untuk tengok sama ada janin kecil atau preg luar rahim... Please doakan saya, kami dah lama tunggu nak baby, abang baby pon hari2 baring kat perut mama cakap dengan baby... Please doakan baby sihat ?

2 Balas

Sama dgn sye, 17hb siang tdi sye prgi kk utk scan tp tk nmpk ape janin pun tkde heartbeat pon tkde. Trus doktor refer hospital dn jmpe doktor pakar die guna camera ikot bwh. Bru je msok sye dh nmpk baby kecil je dlm rahim. Sye tnye knp kk tk dpt detect die kata di kk scan diorg biasa ii sje sama ada janin kecil diorg tk dpt detect atau ngndung luar rahim sje. Tp alhamdulillah baby okay je duduk dlm rahim sye cuma die kecil shje. Dri pitam sbb nerbes trus trsnyum sbb nmpk baby sihat je. Kiki

Pregnant luar rahim biasanya akan sakit..tgn pn ade yg kta lenguh2..bleeding...seawal 6 weeks sakit dh..kes sis kemungkinan janin masih kcik lg...hrapnya begitulah kn..scan thru vagina ke tu sis?

4y ago

Ok.kalo scan biasa..normal xnmpk lg sis...pikir positive,insyaAllah...kandungan ok..