Ingin tahu.

Hi semua, sy preggy 36week. skrg 3 4 hari kerap buang air kecik tp rasa sakit cm perit.. baru buang air kecik tp terasa nk buang air lagi sampai rasa cm paksa baru keluar. itu tanda nk bersalin atau lain ya?? terima kasih..

8 Balas

boleh jadi tanda2 nak bersalin. sentiasa pantau ye mmy. kalau saya bila dah dekat due, setiap kali nak buang air,saya akan pegang miss v saya,bukan ape..takut bby tibe² terkeluar ke 😂. apa2 pun saya doakan semoga dipermudahkan segala urusan mmy ye 🥰

Boleh jadi tu kencing kotor.. sebab symptom kecing kotor bila kencing dia rasa sakit nyilu.. then bila baru kencing rasa nk kencing lg seolah tak keluar habis lagi.. apa pun better pergi check kat klinik utk confirmation yg lebih tepat..

sy kalau kencing kotor, sy minum barli lemon. insyaAllah terus baik. sy cari barli lemon dlm tin kaler biru tu. banyakkan air kosong pun ok jgk. hrp membantu

Itu la sis..sama la sy pun pegang takut ada darah kuar ke kan. nie ank kedua xda pengalaman dulu ank pertama serah diri baby overdue.. Tq sis bg jawapan.

macam simptom kencing kotor sbb kencing sakit + kencing tak lawas. apa2 pon pegi klinik ntuk check

Sy kene hri tu bile cek kencing kotor.. pastu doc bgi ubt antibiotik tak silap terus ok

hai sis da besalin ke tu?

takot kencing kotor