cramp perut

Hi semua, sy nak tnya..ni 1st pregnancy sy ..haritu ada pegi klinik utk check skit perut tp bila check dr ckp dah preggy 4mgu msa tu...dan msa check tu line still blur..so dr mntk check blik lg smgu 2... Tp slma sy preggy ni, sy asyik skit perut...dr bg ubt gastrik...bila mkn tu hlg kejap...tp nt skit perut lg...tp bkn rsa skit yg sama msa awl jmpa dr tu...kdg rsa mcm nak period, senak, memulas...utk hlgkan skit tu sy baring je... Sy jd risau sb slma tu jgk ada cecair putih dan koko...sb slma ni xde. .dah byk hri...apa ptot sy bt?

2 Balas

Saya pun sama sis. Hari2 saya perut tak sedap je. Kembung, gastrik, angin, sendawa kentut semua ada 🤣😅. Doc saya suruh makan gaviscon je kalau angin dia kata x apa.. normal kot sis . Sayaboun baru 6weeks ++

Normal tu. Kena kerapkan makan dan minum air banyak. Jangan berlapar. Makan je apa yg boleh makan. Sy punya cramp masa awal2 hari tu sampai tgh tido lena pon bleh terbangun. Datang tiba2.