Baby mengeras.

Hi semua, sy 39 minggu skrng. Baby mengeras sgt kerap. Every 5-10 minit dia mengeras. Smlm pergi kk dr kata normal. Perlu tak sy pergi hospital ? Risau jgak. #1stimemom

10 Balas

klo blom ade turun tanda mcm lendir+darah / ketuban perhatikan kekerapan contraction dan gerak bby...mcm sy tunggu smpai 2minit skali haritu😅 sbb sy rasa dh makin kuat contraction bru gesa suami gi hospital sbb takut xsempat pulak..smpai hospital pukul 4.30pagi,cek ctg contraction kuat stiap 2minit n jalan bru bukak 4cm , pukul 10pagi brsalin

4y ago

xde . cume contraction je makin kuat n kerap...dri petang tu mulas" n 3kli berak tpi xcirit laa....lpstu malam pukul 12 bru start contraction yg konsisten,terus pasang app contraction counter,pantau smpai sakit 2minit skali bru gerak pegi hospital...dh 4cm tu doc seluk buat MS(bantu cpt bukaan) kluar sikit lendir" coklat,lpstu xlama tu tolak masuk LB teros pecahkn ketuban tgok dh 6cm...xsmpai 15minit dh full OS ..terus bersalin..

sy bersalin 39 minggu,tak ada tanda langsung,perut memgeras 2 3 kali je. x sakit tak apa. tergerak hati nak cek spital. doc cek dah 3cm & terus tahan ward masuk labour room. skrg baby alhamdulillah dah 9 bulan. ☺️

🤔🤔 klau kerap sgt mengeras nurse cakap bukan biasa2.. Memandangkan awk dah 39week elok la pergi check dkt hospital..

Make sure jangan lupa kira gerakan baby. Kalau gerakan baby dah macam slow dari biasa better terus gi hospital

semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin

Dah dekat nak bersalin tu.

adakah baby mngeras tu tanda contraction ?

4y ago

klau mngeras skali sakit tu kira contraction,, kna pgi hospital, sy pn mcm tu 2 3 hri keras, rpany dh nk brsalin,

up