Tertanya - tanya 🥺

Hi semua . Saya ni dah 3bulan termasuk bulan ni tak dtg period . Bila check upt , it always negatif . Tapi sya dapat merasakan yg sya hamil sbb ada perubahan pada payudara , ada morning sickness , dn gejala hamil yg lain . Kwn-kwn yg pndai tngok org mngandung pun sllu tnya " u pregnat ke ? " , diaorg tnya sbb diaorg tengok bdn sya kmbang smcm . Sya tak thu nak jwp apa sebab tak comfirm kan 🤭 Then , search google , kmungkinan hcg dalam bdn terlalu rendah smpai tak dpt detect . Sya fkir minggu dpan nak ke klinik . Nak tanya , ada tak yg pernah mengalami hal yg sama mcm sya ?

2 Balas

kalau dh 3m supposed to be upt dah terang benderang. boleh je pi beli cb digital punya upt test. sbb cb more accurate. kekdg simptom2 pregnant ni dtg sbb kite terlalu berharap sgt nk mengandung.

1y ago

mintak buat beta hcg.

kalau x yakin blh p scan atau tvs. pastu dah nampak. kdg tanda2 tu mainan perasan kita sbb kita dah lama delay. kita duk rasa mcm preggy. tp x Salah kalau nk confirm kan. mana tahu Allah nak bg

1y ago

itulah . takpe , next week sya pergi klinik double comfirm terus 🥰