Bersama suami

Hi semua , saya nak tanya . Saya takda ambil perancang . Baru ni saya bersama suami tp suami lepas luar . Adakah boleh pregnant ? Anak baru setahun sebulan czer .

14 Balas

saya pun macam tu alhamdulillah 4 tahun jarak tp awalnya pakai kondom,bila suami dah pandai baru buang luar. saya berani buang dalam time saya betul2 dah nak period memang tak lekat,tp time saya betul2 nak anak sekali je buang dlm time subur betul terus lekat

kalau nak merancang, pakailah condom sis. w/pun tak la 100% protection, at least we do something. rasanya sama je. malah ada condom yang lebih membantu untuk capai klimaks. cuba try cari dotted condom.

org laki die ada pre ejakulasi, walaupun buang luar tnpa perancang@ kondom still blh pregnant. sye dlu mcm tu la, buang luar kononnye tup2 dpt yg no 2 😂.

6d ago

Kalau bukan waktu subur, insyaAllah mungkin selamat.. sperma lelaki yg sihat akan bertahan paling lama 3 hari..

Mmg kena berjaga2 awak. Sy 4tahun rancang sendiri. Husband buang luar. Bila husband ckp nak tambah baby dia buang dalam terus pregnant. Hehe

5d ago

Sama. Saya ngn suami rancang sendiri bila plan nk tambah anak baru je lepas dalam terus lekat.. Kena hati2 sbb lepas ni nk jarak 3 4 tahun.

InshaAllah kalau awak bersama luar waktu subur dan takde pre cum, low chance but still has a chance.

5d ago

Sy tngh alami. Baru cek tdi.

bole sis.baby sy hasil lepas luar jga.. sy da baca... sbb airmani tu keluar sblm spem tu lepas...

Mkn morning after pill sis. Tp jgn amalkan. Utk emergency shj. Haritu pun sy mkn takutt anak baru 5bulan

1d ago

Salah satunya risiko ectopic pregnancy. Ada kes sampai kena buang fallopian tube. Takboleh jadi long term contraception plan. Kalau makan sekali sekala takpe, jgn seminggu 3,4kali sudah. Rasanya harga belas2 je sy pun dah lupa

Sy pn rancang sndri.. tuptup.. dpt no 3.. mula2 rasa down sbb no 2 bru setahun 8bulan..

still ada chance utk mengandung. melainkan di luar waktu subur tapi low chance la.

Yes ada pre ejaculation. Saya antara yg pernah kena buang luar tp pregnant.