Bersama suami

Hi mummy, ni first pregnant saya & baru berusia 4 minggu. Nak tanya boleh ke bersama dengan suami?

6 Balas

Sye mase 4 minggu okay je puan. Kena slow kan sikit. Cume minta suami faham kalau tibe sye cramp ke dekat bawah pusat ke sye stop. N selagi x bleeding okay doktor kate. Alhmdulillah skrg dah week 7 n janin sye sihat🥰

Kalau jenis bleeding or threatened miscarriage lebih baik elakkan . Minta suami bersabar sedikit ataupun boleh berhubungan bahagian lain. Selagi tk membatasi syariat

kalau boleh jgn bersama dulu . sbb ada stngah kndungan jnis tak tahan . mcm saya jnis . kalau tahu pregnant . cuti smpai kndungan 4 bulan . bg btul2 kuat dlu .

tadi saya pergi klinik, dr. tak bagi bersama sebulan. sampai confirm kandungan dah kuat. td sy scan tvs, tak nampak lagi.

Ada kawan yg berpesan supaya tidak mengadakan hubungan dahulu untuk keselamatan kandungan yg baru nak menjadi.

setahu saya, memang tidak digalakkan lagi puan peringkat awal kehamilan ni.