Alahan dari 5week sampai la 10week

Hi semua . Saya nak tanya la , selalu nya kalau alahan mula dari 5week . Berapa lama ye alahan nak habis ? Ada yang kata lepas 3bulan ke atas , ada kata lama . Share pengalaman ibu ibu boleh ? Saya da tk larat dengan alahan ni sebenarnyaa 🥲

4 Balas

saya pun alahan untuk anak kedua ni. tapi dari anak pertama pregnant if alahan saya tak layankan alahan saya . Saya keep buat kerja rumah , aktifkan diri buat something . Nak taknak kena kuatlah kalau nak cegah alahan ni cepat . Boleh ikhtiar ye sis . Tp lain orng lain badannya . Sis cubalah dulu tgk mcm mana . Try buat kerja rmh sampai letih. Jangan layankan .

1y ago

Sama la saya anak kedua sekarang ni . Anak first alahan jugak , beza nyaaa dari sayaa 4bulan sampai la beranak . Yang ni je awal alahan nya . And tips sis ni saya memang guna sekarang , if takde keje and duduk rehat kejap , mula laa datang diaa . Tetapp jugak muntah lepastuu .

samala kita mommy. Serba tak kena dah skrg ni. bila baring je terus rasa nk muntah. masuk dapur mual, masuk bilik tidur mual, masuk toilet mual. naik kete pun mual. at the end pasrah je la 🥲

1y ago

Betul 😭 . Sampaikan sehari tu pernah 3kali muntah . Muntah da kluaa warna hitam da . Semoga berakhirla dengan cepat 😌

sis ada makan ubat muntah tak?

1y ago

Awal pregnant dulu ada . Sekarang da tak adaa . Risau ubat tu effect ke baby

Dia ikut bdn org sebenarnya

1y ago

Amin amin . InshaAllah 🥲